Zijn woningrenovaties fiscaal aftrekbaar?

Wanneer u een huisverbetering aanbrengt, zoals het installeren van centrale airconditioning of het vervangen van het dak, kunt u de kosten niet aftrekken in het jaar dat u het geld uitgeeft. Maar als u die uitgaven bijhoudt, kunnen ze u helpen uw belastingen te verlagen in het jaar dat u uw huis verkoopt. Kun je huisverbeteringen aftrekken? Als u uw woning puur als uw persoonlijke woning gebruikt, is het antwoord nee. Je kunt de kosten van huisverbeteringen niet aftrekken.

Deze kosten zijn niet-aftrekbare persoonlijke uitgaven. De algemene regel is dat woningverbetering niet fiscaal aftrekbaar is. Op de regel zijn veel uitzonderingen van toepassing. Verschillende regels overlappen elkaar en veranderen jaarlijks.

Praat altijd met een belastingprofessional voordat u zich verdiept in uw project om te zien of dit van invloed kan zijn op uw belastingverplichtingen. Nee, u kunt de kosten van woningverbetering niet aftrekken met behulp van een belastingkrediet voor woningrenovatie. Echter, belastingaftrek voor huisverbetering is beschikbaar om uw huis energiezuiniger te maken of gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen. Over het algemeen zijn huisverbeteringen niet fiscaal aftrekbaar, maar er zijn enkele belastingbesparende mogelijkheden die het waard zijn om in gedachten te houden.

Kapitaalverbeteringen kunnen helpen geld te besparen op vermogenswinstbelasting na de verkoop van een huis, terwijl bepaalde medische en energiezuinige verbeteringen kunnen leiden tot belastingvoordelen. Als u permanente verbeteringen aan uw huis heeft aangebracht die uw wederverkoopwaarde hebben verhoogd, tellen deze als fiscaal aftrekbare huisverbeteringen die aan uw belastingkostenbasis kunnen worden toegevoegd en u helpen belastingen te vermijden wanneer u uw huis verkoopt. Als u echter een deel van uw huis uitsluitend en regelmatig gebruikt om een bedrijf te runnen, zijn de renovaties van uw thuiskantoor fiscaal aftrekbaar.