Is renoveren goedkoper dan kopen?

U hoeft niet alles in uw huis te verbouwen, wat betekent dat uw budget kan stromen met wat u moet doen. Als je nog maar een paar jaar in je huis bent en je hebt een hypotheek, kan je eigen vermogen in huis minimaal zijn. Als gevolg hiervan zou u niet veel winst behalen uit de verkoop van uw huis. Beslissen of u uw huidige woning moet renoveren of een nieuw huis moet kopen, is niet eenvoudig.

Dus, wat is de bottom line? Is een huis op maat goedkoper? Of kunt u geld besparen door een ouder huis te verbouwen?. Dan heb je commissies en andere kosten voor het kopen van een nieuwe plek. Met andere woorden, u moet (X% - ongeveer 10%) van de waarde van uw huis uitgeven om te verhuizen. Als u zou kunnen renoveren, zou die 10% kunnen worden toegevoegd aan uw bestaande woning.

Renovatie-experts, bouwers, bouwkundig ingenieurs, en architecten kunnen u allemaal helpen deze beslissing te nemen op basis van wat u wilt doen, het type huis dat u heeft, de staat ervan, en uw lokale bestemmingsregels. Maar het zal u misschien verbazen te horen dat het renoveren van een verouderd huis niet altijd goedkoper is dan het kopen van een kant-en-klaar pand. Idealiter is uw huis meer waard dan wat u hebt betaald om het te kopen en te renoveren zodra al het werk is gedaan. Of als u met pensioen bent, kunnen uw renovaties zich richten op updates die u helpen ouder te worden, zodat u langer in uw huis kunt blijven.

Als je meer ruimte, een betere huisindeling of een totale update nodig hebt, kan het moeilijk zijn om te beslissen of je je ruimte moet verplaatsen of renoveren. Maar u moet rekening houden met de kosten van renovaties om te bepalen of u een fixeerbovenwerk moet kopen of klaar naar huis moet verhuizen. Volgens een recente studie besteedden de meeste kopers die het bovendeel van fixer kochten ongeveer evenveel na renovaties als mensen die kant-en-klare huizen kochten. In het echte leven besloten Mike en Katie hun huidige huis te renoveren - zodat ze precies konden krijgen wat ze zochten op het gebied van indeling en ontwerp.

Beide opties hebben verschillende voor- en nadelen, en er zijn veel om te overwegen, van de buurt tot de thuismarkt, tot renovatiekosten en meer. Maar in plaats van updates uit te voeren vlak voordat u uw huis op de markt brengt in de hoop uw investeringsrendement te verhogen, overweeg dan nu te renoveren om uw eigen kwaliteit van leven thuis te verbeteren. Het bouwen van uw eigen huis op maat valt niet altijd binnen uw budget, maar het renoveren van uw bestaande huis om beter aan uw behoeften en dagelijkse gewoonten te voldoen, is misschien goed te doen. Hoewel het echt afhangt van wat u nodig heeft in uw huis, hoeveel u wilt uitbreiden en de buurt waarin u woont, kan het nuttig zijn om een echt voorbeeld te bekijken van het renoveren van uw huis versus Dit is een hypothetisch voorbeeld losjes gebaseerd op een echt stel dat een RenoFi-lening gebruikte om hun huis.

Gezien de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen in hun huis of te kiezen voor een nieuw huis, renoveert 76 procent van de Amerikanen liever dan hun spaargeld te gebruiken voor een aanbetaling, volgens het jaarlijkse Housing Aspirations Report van vastgoedinformatiebedrijf Zillow.