Is huisrenovatie de moeite waard?

Met een volledige keukenrenovatie kunnen huiseigenaren ongeveer 59% van de kosten terugverdienen, en een nieuwe master suite zal doorgaans 50% teruggeven, volgens een studie van de National Association of Realtors en de National Association of the Remodeling Industry. Het rapport van het tijdschrift Remodeling zegt dat vervaardigd steenfineer 95,5 procent van de banenkosten oplevert, terwijl een vervanging van garagedeuren 94,5 procent van de kosten terugbetaalt. Het verfraaien van de buitenruimte gaat meer doen voor je huis dan bijna elk ander project, zegt Beaudry. Dit is waar mensen naar kijken bij het kopen van een huis.

Misschien willen ze hun keuken of bad personaliseren, maar een mooie buitenleefruimte is iets waar iedereen het over eens kan zijn. Een grootschalige renovatieklus kan vele maanden, zo niet jaren duren om te voltooien, en als de huizenprijzen in die periode dalen of vlak blijven, is het mogelijk om aan het einde van het project naar buiten te komen met een huis dat de investering lang niet waard is. Vallen tussen structurele en cosmetische renovaties zijn belangrijke toevoegingen die nodig zijn om het huis in lijn te brengen met zijn buren, zoals een familiekamer of derde slaapkamer in een gemeenschap van huizen met drie slaapkamers. Mensen nemen immers vaak een beslissing of ze een huis willen kopen voordat ze door de voordeur stappen, volgens Bryan Sebring, eigenaar van Sebring Design Build in Naperville, Illinois, die workshops geeft over woningrenovatie.

Tel eerst de kosten bij elkaar op om het pand te renoveren op basis van een grondige beoordeling van de staat van de woning. Dat komt omdat grote reparaties van sanitair en elektrische systemen, funderingsupgrades en uitgebreid dak- en muurwerk meestal onzichtbaar zijn en de waarde van het huis bijna nooit genoeg verhogen om de kosten van de renovatie te compenseren.