Hoe ontwerp je huisrenovatie?

Maak een budget en een verlanglijstje. De eerste stap in elk project is om vast te stellen wat je wilt, wat je nodig hebt en wat je je kunt veroorloven. Dat gezegd hebbende, kleine ruimtes presenteren hun eigen reeks ontwerpdilemma's, en Husband en ik begonnen aan een onderzoekzwaar avontuur om erachter te komen hoe we de ruimte die we hadden precies konden gebruiken. Een van de ongelooflijke voordelen van renoveren is de hoeveelheid informatie die online beschikbaar is.

Van keukenplanning tot checklists voor renovatie, de mogelijkheden voor een haalbare en efficiënte verbouwing zijn ongelooflijk. Ik zal meer ingaan op de tijdlijn en budgetdiscussie in de post van volgende week, maar voor vandaag wil ik me concentreren op planning, ontwerp en reikwijdte van het werk. Voordat u begint met een van de daadwerkelijke verbouwingswerkzaamheden van het huis, moet u plannen wat u met het huis wilt doen en een reikwijdte van het werk ontwikkelen. Bedankt dat je erop hebt gewezen dat wanneer je een huisverbouwing plant voordat je aan het daadwerkelijke werk begint, je moet plannen wat je met het huis wilt doen en een reikwijdte van het werk moet ontwikkelen.

Mijn man en ik denken erover om ons huis te renoveren omdat we het uiterlijk en ook veel van de apparaten willen bijwerken. Ik denk dat het van tevoren plannen ons zou helpen erachter te komen hoeveel we moeten doen en onze aannemer een idee zou geven van hoe lang het ook zal duren. Heeft u een architect of binnenhuisarchitect nodig in uw „droomteam”? Elk groot renovatieproject vereist een hoofdaannemer om de daadwerkelijke uitgevoerde bouwwerkzaamheden uit te voeren. Sommige renovaties hebben echter een getrainde huisverbouwingsarchitect nodig voor technische en ontwerpdiensten.

Dit kan het maken van architecturale tekeningen omvatten voor vergunningen en goedkeuringen van het bestuur of het ministerie van Gebouwen (of lokaal equivalent). Sommige renovators huren architecten in om een niveau van stijl, detail en beheer te bieden. Sommigen vinden dat het de kosten waard is, soms geschat op 20% van het budget. Ik schrijf dit omdat ik gedurende 3 maanden van het strippen en renoveren van een huis van 2600 vierkante meter veel heb geleerd over de planning, het proces en de uitvoering van een verbouwingsproject voor het hele huis.

Je kunt alle stappen en processen voor huisrenovatie een miljoen keer doorlopen, maar het komt allemaal neer op geld. Die belangrijke levenslessen zijn waarom ik mensen graag help; om hen te laten zien hoe deze stappen voor huisrenovatie werken en hen te helpen begrijpen dat het een proces is.