Is woningrenovatie fiscaal aftrekbaar?

Huisverbeteringen aan een persoonlijke woning zijn over het algemeen niet fiscaal aftrekbaar voor federale inkomstenbelastingen. Echter, het installeren van energiezuinige apparatuur kan u in aanmerking komen voor een belastingvermindering, en renovaties voor medische doeleinden kunnen in aanmerking komen als fiscaal aftrekbaar. Vergeet niet dat u niet zomaar elke oude ruimte als uw thuiskantoor kunt claimen; u moet aan een aantal strenge eisen van de IRS voldoen (d.w.z. de verbeteringen aan een thuiskantoorruimte zijn volledig aftrekbaar, zolang 100 procent van die ruimte uitsluitend als kantoor wordt gebruikt.

Vergeet niet dat u ze waarschijnlijk ook moet afschrijven, tenzij het reparaties zijn. Hoewel het niet rechtstreeks verband houdt met renovaties, is het belangrijk voor huiseigenaren om te onthouden dat ze hun onroerendgoedbelasting op hun aangiften kunnen aftrekken. Onthoud nu dat onroerendgoedbelasting niet op uw W-4 zal verschijnen; meestal nemen mensen hun onroerendgoedbelasting op in hypotheekbetalingen, dus alleen de bank of geldschieter behandelt het geld. Maar als u uw inhoudingen specificeert, is het zeker de moeite waard om uw onroerendgoedbelastingbetalingen van het gegeven jaar toe te voegen aan uw afschrijvingen.

Het is best cool dat we zoiets kunnen zeggen als: Huisverbeteringen brengen geen aftrek met zich mee, en ons dan omdraaien en 10 manieren vinden waarop huisverbeteringen uw belastingverplichting kunnen verminderen. Geef de IRS de eer voor het aanbieden van hun talloze manieren om van huisbezit een niet zo vreselijke deal te maken. Nee, u kunt de kosten van woningverbetering niet aftrekken met behulp van een belastingkrediet voor woningrenovatie. Echter, belastingaftrek voor huisverbetering is beschikbaar om uw huis energiezuiniger te maken of gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen.

De algemene regel is dat woningverbetering niet fiscaal aftrekbaar is. Op de regel zijn veel uitzonderingen van toepassing. Verschillende regels overlappen elkaar en veranderen jaarlijks. Praat altijd met een belastingprofessional voordat u zich verdiept in uw project om te zien of dit van invloed kan zijn op uw belastingverplichtingen.