Welk deel van je huis is het meest de moeite waard om te verbouwen?

Dus als u overweegt uw huis op te sommen, zijn dit de renovaties die bovenaan uw takenlijst zouden moeten staan, vervanging van garagedeuren. Houd bij het verbouwen van uw keuken voor wederverkoop rekening met traditionele materialen en apparaten, zoals volledig houten kasten, apparaten met een commerciële uitstraling, natuurlijke houten of stenen vloeren en stenen werkbladen. Ten tweede, als u niet van plan bent om in de nabije toekomst te verhuizen, besteed dan uw geld aan verbouwing op een manier waar u het meest van zult genieten. Makelaar Ron Phipps toonde onlangs een huis met een keuken dat pas twee jaar geleden was gerenoveerd.

Ik opende het Viking-assortiment en de originele verpakking zat er nog in, zegt Phipps. De keuken is geweldig, het is prachtig, maar ze gebruiken het niet. Badkamertoevoegingen keren het meest terug, volgens het rapport van Remodeling magazine gemiddeld 86,4 procent. De toevoeging van zolderslaapkamers, familiekamers en serres keerde overal terug van 70 tot meer dan 80 procent van het uitgegeven geld en dat houdt geen rekening met de waarde van uw eigen plezier van al die nieuwe ruimte.

Meer dan 70 procent van de kopers die bestaande huizen kochten, wist wat ze zouden verbouwen voordat ze de deal zelfs maar sloten, volgens Hanleyhout's Housing Continuum Study, uitgevoerd in 2002 in samenwerking met Harvard's Joint Center for Housing Studies. Wat u terugkrijgt op uw investering, hangt af van de waarde van uw huis, de waarde van huizen in uw directe omgeving, de huizenmarkt waar u woont, hoe snel u verkoopt na het aanbrengen van verbeteringen en de kwaliteit van het project zelf. Het heeft ook geen zin om uw keuken bij te werken als uw huis het enige huis in de buurt is met slechts één badkamer. Een aanvullende wooneenheid (ADU) is een innovatieve en betaalbare huisvestingsoplossing in dure gebieden, plus een manier om uitgebreide familie te huisvesten of huurinkomsten aan uw onroerend goed toe te voegen.