Zijn woningrenovatie fiscaal aftrekbaar?

Huisverbeteringen aan een persoonlijke woning zijn over het algemeen niet fiscaal aftrekbaar voor federale inkomstenbelastingen. Echter, het installeren van energiezuinige apparatuur kan u in aanmerking komen voor een belastingvermindering, en renovaties voor medische doeleinden kunnen in aanmerking komen als fiscaal aftrekbaar. Als u uw woning puur als uw persoonlijke woning gebruikt, kunt u de kosten van woningverbeteringen niet aftrekken. Deze kosten zijn niet-aftrekbare persoonlijke uitgaven.

Nee, u kunt de kosten van woningverbetering niet aftrekken met behulp van een belastingkrediet voor woningrenovatie. Echter, belastingaftrek voor huisverbetering is beschikbaar om uw huis energiezuiniger te maken of gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen. De algemene regel is dat woningverbetering niet fiscaal aftrekbaar is. Op de regel zijn veel uitzonderingen van toepassing.

Verschillende regels overlappen elkaar en veranderen jaarlijks. Praat altijd met een belastingprofessional voordat u zich verdiept in uw project om te zien of dit van invloed kan zijn op uw belastingverplichtingen. Renovatie van een huis is over het algemeen geen uitgave die kan worden afgetrokken van uw federale belastingen, maar er zijn een aantal manieren waarop u woningrenovaties en -verbeteringen kunt gebruiken om uw belastingen te minimaliseren.