Wat is woningrenovatie?

Het concept van huisverbetering, woningrenovatie of verbouwing is het proces van het renoveren of toevoegen van toevoegingen aan iemands huis. Huisverbetering kan bestaan uit projecten die een bestaand interieur van een huis upgraden, exterieur of andere verbeteringen aan de. Wikipedia Voor ontwerp- en bouwprofessionals hebben de woorden „verbouwen” en „renoveren” twee zeer verschillende betekenissen, hoewel ze door elkaar worden gebruikt. Verbouwing is het proces waarbij de functionaliteit en het ontwerp van een gebied worden gewijzigd.

Het kan inhouden dat een muur wordt gescheurd om een badkamer uit te breiden en een keukenindeling opnieuw te configureren zodat de kasten, koelkast, gootsteen en assortiment zich op verschillende locaties bevinden. Het bouwen van een toevoeging aan uw huis wordt ook als een verbouwing beschouwd. Verbouwing hoeft echter niet altijd grote structurele veranderingen met zich mee te brengen; het kan zoiets eenvoudigs zijn als het veranderen van een logeerkamer in een thuiskantoor. Als het doel van het gebied is gewijzigd, is het gerenoveerd.

Renovatie (ook wel verbouwing genoemd) is het proces waarbij een kapotte, beschadigde of verouderde structuur wordt verbeterd. Renovaties zijn doorgaans commercieel of residentieel. Bovendien kan renovatie verwijzen naar het maken van iets nieuws, of iets weer tot leven brengen en kan het van toepassing zijn in sociale contexten. Een gemeenschap kan bijvoorbeeld worden gerenoveerd als deze wordt versterkt en nieuw leven wordt ingeblazen.

Technisch gezien zijn een renovatie en verbouwing anders gedefinieerd. Terwijl een verbouwing de vorm van iets verandert (zoals het toevoegen van een nieuwe douche aan een bestaande badkamer), richt een renovatie zich meer op het herstellen van iets ouds in goede reparatie (bijvoorbeeld het repareren van een krakende vloer). Remodeling Magazine publiceert een jaarlijkse kosten-versus waardeanalyse voor veelvoorkomende huisverbeteringsprojecten, en merkt op dat renovatieprojecten, zoals het vervangen van een toegangsdeur of een garagedeur, of het opnieuw opruimen van een huis, de huiseigenaar respectievelijk ongeveer 75 procent, 98 procent en 76 procent ROI zullen opleveren wanneer de huis verkoopt.