Zijn huisrenovatieshows echt?

Realityshows kunnen het laten lijken alsof je binnen 24 uur een nieuwe keuken kunt hebben, maar de waarheid is dat fysiek onmogelijk is. Zoals bij de meeste realityshows, definieert het woord realiteit slechts losjes make-overshows voor thuis. Volgens Country Living heeft één Reddit-gebruiker familie die de authenticiteit van deze shows betwist. De gebruiker beweerde dat op Love It Or List It een stel beide eindes van de show opnam en het netwerk koos welke volgens hen het beste was.

Het einde dat op televisie werd vertoond, verschilde zogenaamd van de realiteit van de huiseigenaren. Renovatieshows geven vaak nauwkeurig de tegenslagen en emotionele reacties weer die tijdens het renovatieproces zijn ervaren. De volgende keer dat je geïnspireerd wordt door Flip This House of Design on a Dime, vergeet dan niet om je renovatiedromen gebaseerd te houden op de realiteit. Omdat het huis technisch nog niet voor het oprapen lag, organiseerden de producenten van „Designed To Sell” aan het einde van het make-overproces een nep-open huis.

Net zoals anderen huisjachten hebben vervalst, werpt deze show mensen die niet van plan zijn hun huis aan het einde van het werk op de markt te brengen en geeft ze vervolgens een rol te spelen. In veel renovatieshows is er een punt in de aflevering waarop de professional een onverwacht probleem zal ontdekken met een deel van het huis dat het project van het goede spoor gooit. De tijdlijn van huisrenovaties op tv is aanzienlijk gecomprimeerd, dus hoewel het lijkt alsof u uw badkamer binnen een paar dagen kunt renoveren, is dat meestal niet het geval. De verf aan de buitenkant van het huis begon binnen enkele weken af te brokkelen en het huis zag er VERSCHRIKKELIJK uit, met grote stukken afgepelde verf.

Van verrassende bedradingsproblemen tot verouderde sanitaire voorzieningen, het is gebruikelijk om verborgen problemen te vinden zodra het renovatieteam de muren en de vloeren van een huis eruit trekt. Uit de voorbeelden die we tot nu toe hebben gezien, lijkt het erop dat HGTV-shows de zoektocht naar het juiste huis graag volledig overslaan door reeds besloten huizenkopers te vinden en een nephuiszoekopdracht te verzinnen. Verschillende gerenoveerde plaatsen door huisrenovatie en designpaar Chip en Joanna Gaines liggen voor het oprapen voor de willekeurige reiziger. Ik veronderstel dat ik het geluk had om een Good Bones-huis te kopen voordat de show echt van start ging, dus de waarde van mijn huis gaat veel verder dan wat ik erin heb moeten stoppen en wat ik ervoor heb betaald.

Een huiseigenaar vertelde de Hooked On Houses blog dat haar huis niet eens op de markt was, en er waren geen plannen om het langer dan een jaar te koop te zetten. Een van de meest verwachte onderdelen van elke aflevering van huisrenovatie is uitzoeken hoeveel de renovaties van de huiseigenaar de totale waarde van het huis hebben verhoogd.